Blog

Ce faci daca activitatea firmei tale nu este previzibila?

Să presupunem că faci parte din categoria de proprietari de afacere care consideră că activitatea firmei sale nu poate fi previzionată. Dacă vei continua să faci ceea ce ai făcut anul trecut şi dacă nu se modifică nimic (în bine sau în rău) în economie, vei obţine exact acelaşi rezultat ca anul trecut, corect? În aceste condiţii, ai putea totuşi anul acesta să obţii un profit mai mare? Ei bine, răspunsul meu este: Da, ai putea.... Dacă, de exemplu:
Citeste mai departe

De ce este important Cash flow-ul pentru afacerea ta?

O afacere se reduce în esenţă la cash flow-ul pe care îl generează şi care face diferenţa între succesul afacerii şi eşecul acesteia. Cash flow-ul este un indicator al capacităţii unei afaceri de a fi solvabilă, cu alte cuvinte „de a păstra uşa de la intrare deschisa”! Ce este însă Cash Flow-ul?
Citeste mai departe

De ce ai nevoie de management financiar?

Orice decizie pe care o iei în afacerea ta are o implicaţie financiară. Fie că este vorba de intrarea într-un nou proiect, de lansarea unui nou produs, de lărgirea echipei (sau chiar de micşorarea ei), de achiziţia, închirierea sau vânzarea unui utilaj, acceptarea încasării facturilor la un alt termen decât cel uzual, etc. toate aceste decizii îţi afectează mai mult sau mai puţin vizibil latura financiară a afacerii tale. Şi cu cât efectul este mai puţin vizibil, se poate cumula cu altele şi îţi poate da la un moment dat afacerea peste cap.
Citeste mai departe

Când ai nevoie de management financiar?

Din momentul în care ai o idee de afacere şi vrei să treci la acţiune, ai nevoie de management financiar.
Citeste mai departe

De ce ajung firmele la faliment?

Cauzele care pot conduce o firmă la faliment pot fi multiple, dar cele mai des întâlnite sunt...
Citeste mai departe