Home
  • Services
  • Când ai nevoie de management financiar?

Când ai nevoie de management financiar?

Din momentul în care ai o idee de afacere şi vrei să treci la acţiune, ai nevoie de management financiar.

Ai nevoie la început de un plan de afacere care implică noţiuni financiare şi apoi, odată ce ai dat drumul afacerii, ai nevoie să ştii dacă eşti sau nu pe drumul cel bun. O poţi face la modul profesionist beneficiind de suportul unui specialist, sau, după cum cei mai mulţi procedează la început de drum, o poţi face la modul intuitiv, dar numai în cazul în care tu eşti singurul finanţator al afacerii şi deci îţi asumi întregul risc. În caz contrar va fi nevoie să prezinţi mult mai mult decât intuiţia ta.

Dacă apoi, în timp, lucrurile merg bine, dacă eşti mulţumit cu rezultatele obţinute şi dacă nu intenţionezi să faci nici o schimbare majoră în afacerea ta, probabil nu ai nevoie de management financiar profesionist. Continuă ceea ce faci, în modul în care îl faci, pentru că probabil faci bine din moment ce eşti mulţumit de rezultate. Reţine însă că rezultatele trecute nu sunt o garanţie pentru rezultalele viitoare.
Din momentul însă, în care ai hotărât să îţi dezvolţi afacerea, lucurile nu mai pot continua să se întâmple la modul în care au funcţionat până atunci. Şansele ca derularea activitaţii să îţi scape de sub control cresc exponenţial cu creşterea cifrei tale de afaceri. Fără un ajutor profesionist vei risca să nu îţi mai poţi administra corect resursele; vei începe să consumi tot ce ai acumulat până atunci pe ceva ce nu mai poţi gestiona cum ai făcut-o pâna acum. Evident că este de dorit ca orice afacere să crească, dar orice antreprenor ar fi bine să îşi dorească şi chiar să reuşească să o facă în mod controlat.

Dezvoltă-ţi abilitatea de a urmări şi înţelege latura financiară a afacerii tale. Pentru că pe lângă valoarea contului din bancă şi a profitului realizat există semnale care te avertizează, care îţi arată cănd există riscul ca afacerea ta să înceapă să şchioapete şi care îţi arată unde trebuie să acţionezi pentru a redresa situaţia până nu e prea târziu.

Este răspunderea ta ca antreprenor să te asiguri că ai pe cineva în echipa ta care ştie să interpreteze semnalele pe care le transmit cifrele şi care înţelege ce spun acestea despre sănătatea pe termen lung a afacerii tale.